Hämeen metsänhoitajien tunnus

Julkaisupäivämäärä: Mar 13, 2017 2:10:1 PM

Hämeen metsänhoitajien tunnuksen ja sen pohjalta laaditun yhdistyksen standaarin selosteineen on suunnitellut ja laatinut yhdistyksen jäsen Matti Ponsi.

Seloste:

Kilvenmuotoisessa mustassa kentässä keltainen, mustatupsuinen, kävelevä ilves sekä punavalkohalkoinen kuusikoroinen lakio ja valko-punahalkoinen havukoroinen tyviö. Kankaisessa tunnusmerkissä kilpeä kiertää musta kapea reunus, joka tunnusta käytettäessä esim. kirjelogona voidaan jättää pois ja korvata se mustalla reunvaviivalla.

Symbolinen seloste:

Värit symbolisoivat nimikkomaakuntaa (Hämeen puna-valko), toiminta-alueen Pirkanmaan (puna-kelta) ja Saareskontu -tukikohdan eli Keski-Suomen (puna-musta-valko) maakuntavärejä.

Ilves kertoo hämäläisyydestä ja myös Saareskontuun liittyvästä jäsenten metsästysperinteestä (metsästävä ilves). Havu- ja kuusikorosymboliikka ilmentää perusmetsänhoitajan elämäntyötä eli metsän kasvatusta taimesta tukkipuuksi.

Kuusikoron seitsemän kuusta, joista yksi ilveksen pään takana, ovat vertauskuva yhdistyksen seitsemälle toimintavuosikymmenelle. Havukoron viisi kuusenkerkkää puolestaan symbolisoivat Saareksen metsästysperinteen viittä vuosikymmentä. Kuusenhavuhan on myös Saareksen pääriistalajin, hirven, metsästyksessä käytetty kaatajatunnus.